shadow shadow

 

Δέσποινα Βάνδή

Η Δέσποινα Βανδή (γεννημένη ως Δέσποινα Μαλέα στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας στις 22 Ιουλίου 1969) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, διάσημη κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και με διεθνή καριέρα.
Όταν ήταν 6 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στην Καβάλα, από όπου είναι η οικογενειακή της καταγωγή. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην αρχή της καριέρας της άλλαξε το επίθετό της σε «Βανδή» για να κρύψει από τους γονείς της ότι τραγουδούσε.
Έχει παντρευτεί τον Ντέμη Νικολαΐδη, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη (8 Φεβρουαρίου 2004) και ένα γιο (21 Αυγούστου 2007).
Η Δέσποινα Βανδή έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους σε Ελλάδα και Κύπρο και κάποιοι δίσκοι έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1994, αφού παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας, έχει συνεργαστεί με τον Αντώνη Ρέμο την εποχή που οι μόνοι που τους γνώριζαν ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Δισκογραφία

1994: Γέλα μου
1996: Εσένα περιμένω
1997: Δέκα εντολές
1999: Προφητείες
2001: Γειά
2004: Στην αυλή του Παραδείσου
2007: 10 X.M. + 10 χ.μ.: It's Destiny
2010: C'est La Vie"


 

horizontal bar
  Ο σταθμός  Εμβέλεια  Πρόγραμμα  Studio  Καλλιτέχνες Επικοινωνία