shadow shadow

 

Aννα Βίσση

H Άννα Βίσση, γεννημένη στις 20 Δεκεμβρίου 1957, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια από την Κύπρο. Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1973 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 26 προσωπικά άλμπουμ και έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Είναι γνωστή κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από το 1995 μέχρι το 2009, 30 δίσκοι της Βίσση έχουν γίνει πλατινένιοι. Θεωρείται μία από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες, έχοντας πουλήσει πάνω από 9,5 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ωστόσο, η κριτική είναι αμφιλεγόμενη απέναντί της, μετά τη στροφή της στην εμπορική μουσική ποπ, την οποία σηματοδότησε η συνεργασία της με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα.



Δισκογραφία

Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή (1977)

Κίτρινο γαλάζιο (1979)

Ναι (1980)

Άννα Βίσση (1981)

Είμαι το σήμερα και είσαι το χθες (1982)

Να 'χες καρδιά (1984)

Κάτι συμβαίνει (1985)

Η επόμενη κίνηση (1986)

Τώρα (1988)

Έμπνευση! (1988)

Φωτιά (1989)

Είμαι (1991)

Δαίμονες (1991)

Εμείς (1992)

Λάμπω! (1992)

Ρε! (1994)

Ω! Κύπρος (1995)

Κλίμα Τροπικό (1996)

Τραύμα (1997)

Αντίδοτο (1998)

Everything I Am (2000)

Κραυγή (20000

Μάλα - Η Μουσική Του Ανέμου (2002)

Χ (2002)

Παράξενες Εικόνες (2003)

Nylon (2005)

Απαγορευμένο (2008)

Αγάπη Είναι Εσύ (2010)
 

horizontal bar
  Ο σταθμός  Εμβέλεια  Πρόγραμμα  Studio  Καλλιτέχνες Επικοινωνία